Risotta FAJNA PASTA

Uvařte si dokonalé italské risotto

Risotto s hřibem pravým, risotto špenátovérisotto s lesními hříbky, risotto brokolicové, risotto se sušenými rajčátky.
Receptura zůstává italská, základní surovina také - nejlepší italská risottová rýže.
Do voňavých houbových risott jsme použili certifikované houby z Beskyd.
Barevné risotto ze zdravého špenátu, risotto brokolicové, nebo risotto se sušenými rajčátky vám jistě také zachutná.

Nejlepší rýže na pravé italské risotto

Risotto je jedna z oblíbených italských klasik - lahodné jídlo z rýže, které si zamilujete. Abyste si mohli tuto skvělou pochoutku uvařit i u vás doma, je zapotřebí především správně zvolená rýže. Za nejlepší rýže na pravé italské risotto jsou považovány rýže Carnaroli, Arborio, Roma, Vialone Nano - a z těchto rýží vybíráme i do našich risott.

Nejlepší rýže na risotta mají dlouhá, velká, baculatá zrna. Zrna při vaření uvolňují velké množství škrobu a zároveň si uchovávají pevné jádro, rýže tak po vaření zůstane "al dente".

Risotto připravené z italské rýže je krémovější a je i chuťově o třídu lepší (díky velkému obsahu škrobu, který na sebe váže aroma a chuť všech přísad).

Rýže jsou pro svou snadnou přípravu doporučována i naprostým začátečníkům, protože se nerozvaří.

Uvařte si Risotta FAJNA PASTA