Těstoviny FAJNA PASTA
vyrábíme spaghetti, vrtule - fusilli, fettuccine, obláčky, polévkové nudle a mušličky

Fettuccine
Fettuccine jsou široké těstoviny. Itaslké fetuccia znamená "pentle". (vyslovujeme fetučíne)
Použití:
Výborně
absorbují omáčky. Nejvhodnější jsou ke smetanovým a sýrovým omáčkám, například
s houbami, také k masovým omáčkám - (Salsa Bolognese či ragú).
Fajna pasta vyrábí fettucine:
semolinové / špenátové (min. 26%) / s červenou řepou (min. 24%) / sicilské (s italským kořením) / bazalkové / s medvědím česnekem / žitné celozrnné / paprikové / kakaové / skořicové / trio fettucine

Obláčky
Obláčky - mají tvar otevřené mušličky - dobře přijímají omáčku.
Použití: Obláčky
jsou ideální k jemným omáčkám s přídavkem zeleniny - brokolice, květák,
artyčoků, nebo s plody moře. Hodí se také s jakoukoliv luštěninou - hrášek,
fazole, cizrna.
Fajna pasta vyrábí obláčky:
semolinové / s olivovým olejem / rajčatové (min. 2% sušených rajčat) / bazalkové / trio obláčky

Mušličky
Mušličky - jsou drobné těstoviny ve tvaru mušliček.
Použití: příloha
nebo jako zavářka do polévek. Hodně oblíbené jsou také do salátů či pro malé
děti.
Fajna pasta vyrábí mušličky:
polévkové / s libečkem a petrželkou

Těstovinové speciality
Snažíme
se zákazníkům vycházet vstříc v poptávaných druzích těstovin a na
jejich návrhy zavádíme nové druhy.
Pro Levandulový statek Bezděkov jsme vyrobili - Levandulové obláčky.
Pokud budete chtít těstoviny s novou chutí, obraťte se s důvěrou na nás. Vyrobíme a dodáme :)

Vrtule - fusilli
Spirálovitě stočené těstoviny (vřetena, vrtule, spirály). Italsky fuso znamená - kroucení, vývrtka.
Správná výslovnost: fuzíli
Použití: Hodí se hlavně do
salátů nebo k zeleninovým omáčkám. Zajímavou chuť mají také s bazalkovým či
rajčatovým pestem.
Jsou to jedny z nejoblíbenějších těstovin, obzvláště děti mají vrtulky nejraději.
Fajna pasta vyrábí fusilli:
semolinové / špenátové (min 26 %) / červená řepa (min 24 %)

Spaghetti
Těstoviny tenkého a podlouhlého tvaru.
Italsky spago, znamená provázek. (vyslovujeme: spagety.)
Použití: Připravují se s omáčkami na bázi olivového oleje a česneku - Aglio, olio e peperoncino (s chilli). Spaghetti s rajčatovými omáčkami jsou největší klasikou a známé jsou i spaghetti carbonara (slanina a vejce). Výborné jsou také s plody moře.
Fajna pasta vyrábí spaghetti:
semolinové / špenátové (min. 26%) / červená řepa (min. 24%)

Nudle
Nudle - jsou tenké těstoviny.
Použití: Ideální
jako zavářka do polévek.
Fajna pasta vyrábí nudle:
polévkové / polévkové tenké / s libečkem a petrželkou / nudle řezané